Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Την έναρξη των έργων για τη νέα Πυροσβεστική Ακαδημία Ελλάδος στη Νεοχωρούδα εξήγγειλε ο Σπύρος Βούγιας




Την έναρξη των έργων για τη νέα Πυροσβεστική Ακαδημία Ελλάδος στη Νεοχωρούδα εξήγγειλε ο Σπύρος Βούγιας



Την έναρξη των έργων για την κατασκευή της νέας Πυροσβεστικής Ακαδημίας Ελλάδος, που θα λειτουργήσει στη Νεοχωρούδα, σε οικόπεδο 500 στρεμμάτων που παραχώρησε ο Δήμος Καλλιθέας, εξήγγειλε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας την Παρασκευή 4 Ιουνίου, στη διάρκεια της τελετής θεμελίωσης του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης. Παρών στην τελετή ήταν και ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Σαραμάντος, ο οποίος, μάλιστα, τιμήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα για αυτή την προσφορά του Δήμου.

 
‘Όπως υπογράμμισε ο κ. Βούγιας, η Πυροσβεστική Ακαδημία θα κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ και θα περιλαμβάνει τη Σχολή Πυροσβεστών, τη Σχολή Ανθυπυραγών, τη Σχολή Δια Βίου Μάθησης, όπως και τμήματα Μετεκπαίδευσης και Πυροπροστασίας. Παράλληλα, θα αποτελεί Κέντρο Μετεκπαίδευσης Πυροσβεστών από όλες της Βαλκανικές Χώρες, καθιστώντας την περιοχή του Δήμου Καλλιθέας πανελλαδικό και διεθνές επίκεντρο της δράσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών. Το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός μίας διετίας. «Πρόκειται, βεβαίως, για ένα έργο που σήμερα, σε αυτή τη συγκυρία, δίνει και μια μεγάλη ανάσα στην οικονομία της περιοχής», συμπλήρωσε ο κ. Βούγιας.

«Είναι μεγάλη χαρά για μας η ανακοίνωση της έναρξης κατασκευής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, που αποτελεί το επιστέγασμα ενεργειών μιας τετραετίας. Οι περιοχή μας θα εξακολουθήσει να έχει μια εξαιρετική συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο που φέρνει το πρόγραμμα "Καλλικράτης΄΄», επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Σαραμάντος.


Οι εγκαταστάσεις της Ακαδημίας θα αναπτυχθούν σε μία έκταση 150- 170 στρεμμάτων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς στην Πυροσβεστική Ακαδημία θα δραστηριοποιούνται 1.200 - 1.500 αξιωματικοί, πυροσβέστες και πολιτικό προσωπικό, ενώ θα δημιουργηθούν περί τις 200 νέες θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.