Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ηλίας Καραγκουνίδης: Ένα φύσημα για να φύγουν

απο την εφημερίδα "ΧΡΟΝΟΣ" Ωραιοκάστρου


Ένα φύσημα για να φύγουν

Η πολιτική ζωή στον τόπο έχει κατρακυλήσει σε απίστευτο σημείο ευτέλειας. Οι πολίτες είναι θυμωμένοι και απογοητευμένοι από την εικόνα που παρουσιάζει ο πολιτικός κόσμος και αντιλαμβάνονται ότι οι διαχειριστές της εξουσίας, δεν μπορούν να τους είναι χρήσιμοι. Δεν επιλύουν τα προβλήματά τους, δεν αφουγκράζονται τις αγωνίες τους, δεν συμμερίζονται τις ανάγκες τους και το χειρότερο, οι πολίτες διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει κάπου «φως».

Ο κυνισμός, η σκληρότητα, η ανηθικότητα και η απληστία είναι κάτι που το έχουν επιδείξει οι κυβερνώντες απροκάλυπτα και προκλητικά με την αλαζονεία που διαχειρίστηκαν την εξουσία. Η κατατρομοκράτηση του κόσμου είναι ένα όπλο που σύντομα θα βγει στην αχρηστία και θα προκαλέσει κοινωνικές εκρήξεις. Το παγκόσμιο σύστημα έχει αποτύχει και θα βγουν στην επιφάνεια οι πραγματικές ανάγκες. Το φορομπηχτικά μέτρα, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά και άλλα σχετικά, δεν πείθουν κανέναν ενώ η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με ελεημοσύνες. Κάθε μεταρρυθμιστικό μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση, οι πολίτες το αισθάνονται να στρέφεται εναντίον τους, γιατί είναι ολοφάνερο πως εξυπηρετεί τα συμφέροντα άλλων.

Η πολιτική δεν είναι πια αυτό που ήταν. Είναι σε μια νέα εποχή. Για κάθε πρόβλημα ένα πυροτέχνημα, για κάθε σκάνδαλο ένας παραπλανητικός ελιγμός. Μας κυβερνούν οι άχρηστοι τους οποίους αντιπολιτεύονται οι ανίκανοι. Βλέπουν ανθρώπους και νομίζουν ότι βλέπουν αριθμούς.

Σίγουρα, λοιπόν, δεν κερδίζουμε τίποτα όταν μένουμε ακίνητοι στη μια πλευρά του ποταμού, εξ αιτίας και μόνον του γεγονότος ότι δεν κατορθώνουμε να βλέπουμε τα πάντα από την άλλη πλευρά, ιδιαίτερα μάλιστα όταν έχουμε μια χιονοστιβάδα πίσω μας, από την οποία κινδυνεύουμε να παρασυρθούμε. Και ωστόσο μπορεί να συμβεί -εάν μας κυριαρχήσει ο φόβος- να μείνουμε ακίνητοι.



Ηλίας Καραγκουνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.