Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Πολυχρονίδης Ανέστης: “Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να μας δοθεί η δυνατότητα να υπηρετήσουμε τον νέο δήμο και τους ανθρώπους του με ήθος, τεχνογνωσία, εμπειρία, χωρίς αλαζονεία και έπαρση με γνώμονα μόνο το κοινό συμφέρον και με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη και την ανάδειξη του σε δήμο πρότυπο ανά το πανελλήνιο και όχι μόνο.”

Συνέντευξη με τον Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης του Δήμου Ωραιοκάστρου "ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ-ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" κ.Πολυχρονίδη Ανέστη







Κ@λλιθιώτης:Ποια θεωρείτε ότι είναι τα μείζονος σημασίας προβλήματα του Δήμου Ωραιοκάστρου και ποιά ήταν η στάση σας και η θέση σας σαν αντιπολίτευση κατά την θητεία σας, ως μέλους του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου απένταντι στα προβλήματα αυτά;
Πολυχρονίδης Ανέστης:
“Το βασικότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη σχεδιασμού και οράματος για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, καθώς και η προχειρότητα που χαρακτηρίζει την από 16ετία διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου. Με βάση αυτά θεωρώ ότι το επικίνδυνο κυκλοφοριακό, η κακή καθαριότητα, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η ελλειπής και «φτωχή» σχολική στέγη, η ανασφάλεια και η έλλειψη ελεύθερων χώρων και πολιτιστικής στέγης αποτελούν τα βασικότερα προβλήματα του δήμου. Εμείς επεξεργαστήκαμε και ως αντιπολίτευση εκτός από σειρά προτάσεων και ένα μεγαλόπνοου αναπτυξιακό σχέδιο (masterplan ¨Ωραιόκαστρο 2020¨) για την αναβάθμιση της πόλης μας και το καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο. Ένα σχέδιο που δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση των καθημερινών και των μεγάλων προβλημάτων, μέσα από ένα καθορισμένο γενικό πλαίσιο οριοθέτησης των στρατηγικών στόχων και καθορισμού των αξόνων δράσης για την αντιμετώπιση και επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων.”
Κ@λλιθιώτης:Είστε ικανοποιημένος από τα έργα που πραγματοποίησε η Δημοτική αρχή; Εσείς ποιές προτεραιότητες θα βάζατε;
Πολυχρονίδης Ανέστης:
“Θεωρώ ότι θα μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα έργα αν αναλογισθεί κανείς τα δισεκατομμύρια που σπάταλα διαχειρίστηκε η δημοτική αρχή στα 16 χρόνια της θητείας της. Πρώτη μου προτεραιότητα θα ήταν η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα, η σύγχρονη σχολική στέγη, η λήψη μέτρων για την ασφαλή κίνηση πεζών και οχημάτων, οι αστικές αναπλάσεις και η ενίσχυση της συνεργασίας με τους συλλόγους. ”
Κ@λλιθιώτης:Ποια η δική σας συμβολή και ποιά η θέση σας για την προστασία του περιβάλλοντος στον τόπο σας;

Πολυχρονίδης Ανέστης:
“Καταθέσαμε σειρά προτάσεων για την προστασία του περιβάλλοντος με δράσεις και παρεμβάσεις, στηρίξαμε κάθε προσπάθεια της δημοτικής αρχής προς την κατεύθυνση αυτή, συμμετείχαμε σε δραστηριότητες περιβαλλοντικών οργανώσεων του δήμου μας, και όχι μόνον. Θεωρώ ότι η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο της επόμενης διοίκησης. Η προστασία του αποτελεί τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης του νέου δήμου.”
Κ@λλιθιώτης:Αν είσασταν συμπολίτευση, τι πιστεύετε ότι θα ήταν διαφορετικό και για ποιό λόγο;
Πολυχρονίδης Ανέστης:
“Ίσως οι προτάσεις που καταθέσαμε να υλοποιούνταν γρηγορότερα διότι δεν θα λειτουργούσε αυτή η παλαιομοδίτικη και μικροκομματική αντίληψη του “ότι προέρχεται από την αντιπολίτευση, την απορρίπτουμε”. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η πρόταση μας εδώ και 10 χρόνια για κυκλική ρύθμιση της κυκλοφορίας σε διασταυρώσεις καρμανιόλα του δήμου μας, που ενώ την καταθέσαμε πριν από 10 χρόνια η διοίκηση αποφάσισε επιτέλους να αρχίσει την εφαρμογή της σήμερα, αδιαφορώντας για τα εκατοντάδες θύματα των τροχαίων ατυχημάτων που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.”
Κ@λλιθιώτης:Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών μέσα στον διευρυμένο δήμο σε σχέση με τις δυνατότητες ή τις αδυναμίες που φέρνει η μεταρρύθμιση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»;
Πολυχρονίδης Ανέστης:
“Οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα ζητήματα που θα προκύψουν από την μεταρρύθμιση και που δεν θα είναι λίγα. Μόνο με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών θα μπορέσει η νέα διοίκηση που θα αναλάβει την 1.1.2011 να ξεπεράσει το οργανωτικό και διοικητικό ¨handicap¨. Μόνο με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών θα μπορέσουν οι τοπικές κοινωνίες να ξεπεράσουν τις αρχικές τους φοβίες και προκαταλήψεις και να λειτουργήσουν από κοινού για την ανάδειξη και ανάπτυξη του νέου δήμου."
Κ@λλιθιώτης:Στις εκλογές του Νοεμβρίου, για τον νέο δήμο Ωραιοκάστου με τον οποίο ενώνεται η Καλλιθέα μαζί με την Μυγδονία,, τί βλέψεις έχετε και ποιό είναι το όραμά σας για την περιοχή και τους κατοίκους της;

Πολυχρονίδης Ανέστης:
“Στις εκλογές του Νοεμβρίου δηλώνω παρών. Το όραμα μου ,όπως και των συνεργατών μου είναι, αυτός ο τόσο προικισμένος γεωγραφικά και σε ανθρώπινο δυναμικό τόπος, να γίνει το θέρετρο όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η ισόρροπη ανάπτυξη των περιοχών της Μυγδονίας, της Καλλιθέας με το κεντρικό Ωραιόκαστρο ώστε να εξασφαλιστούν οι επιταγές του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και να πραγματοποιηθούν τα θετικά γνωρίσματα του νομοσχεδίου που ένωσε τις τύχες μας. Οραματιζόμαστε ο διευρυμένος δήμος να γίνει η πρώτη επιλογή για κατοικία, εργασία, επιχειρηματικότητα, διασκέδαση, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και όχι μόνο.”
Κ@λλιθιώτης:Και το μήνυμά σας προς τους συμπολίτες ως επίλογο ποιο είναι;
Πολυχρονίδης Ανέστης:
“Ατενίζοντας από την κορυφή του βουνού την περιοχή του νέου δήμου μας, αντιλαμβάνεται κανείς αμέσως την στρατηγική της θέση και τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από αυτήν. Οι διάσπαρτες αρχαιολογικές τούμπες, η έπαυλη με τα ψηφιδωτά και οι αρχαίοι τάφοι μαρτυρούν το ενδιαφέρον των ανθρώπων ανά τους αιώνες για εγκατάσταση στην περιοχή αυτή. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να μας δοθεί η δυνατότητα να υπηρετήσουμε τον νέο δήμο και τους ανθρώπους του με ήθος, τεχνογνωσία, εμπειρία, χωρίς αλαζονεία και έπαρση με γνώμονα μόνο το κοινό συμφέρον και με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη και την ανάδειξη του σε δήμο πρότυπο ανά το πανελλήνιο και όχι μόνο.”
Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το πρόγραμμα μας μπορείτε να απευθύνεστε στο blog της παράταξης ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ-ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να επικοινωνήσω μέσω της ιστοσελίδας σας με τον ευρύτερο Δήμο Ωραιοκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.