Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΝΔ Γκρίνια για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη



Στην Πιερία περιόδευσε χθες ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ωστόσο σύμφωνα με πηγές της Ρηγίλλης άτομα που ανήκουν στο στενό κύκλο του Αντώνη Σαμαρά εισηγούνται στον πρόεδρο της ΝΔ να απεμπλακεί από τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, μη λογαριάζοντας καν το εκλογικό κόστος, και να προτείνει ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο για τη θέση του περιφερειάρχη.


Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ απορρίπτει μέχρι στιγμής αυτές τις προτάσεις, αφήνοντας στους συνομιλητές του να εννοηθεί ότι θα τηρήσει τα υπεσχημένα στον «κύριο 10%», αλλά εκτιμούν ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη διάθεση συνεννόησης που θα επιδείξει ο Π. Ψωμιάδης κυρίως στο θέμα του ορισμού των αντιπεριφερειαρχών. Προς αυτήν την κατεύθυνση την περασμένη εβδομάδα ο Βασίλης Μιχαλολιάκος κάλεσε στη Ρηγίλλης τους εν ενεργεία «γαλάζιους» νομάρχες της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις και να εκφράσουν τις διαθέσεις τους. Από τη συνάντηση έλειπε ο Π. Ψωμιάδης, διότι είχε την «ανειλημμένη» υποχρέωση να κατευοδώσει τον ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτη Θόδωρο Γκιουρτσίχιν. Έτσι αντί της Ρηγίλλης βρέθηκε στην έρημο του Καζακστάν και στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ…


Η συνάντηση στη Ρηγίλλης

Εμφανίστηκαν όμως οι άλλοι τέσσερις νομάρχες, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για το ότι ο εκ Θεσσαλονίκης συνάδελφός τους όχι μόνο κατέθεσε την υποψηφιότητά του για περιφερειάρχης, αλλά δεν τους ρώτησε καν αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες στους νομούς τους. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε αυτό που έγραψε η «Θ» την περασμένη Δευτέρα, ότι δηλαδή μόνον ένας εξ αυτών, ο Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, επιθυμεί να λάβει τη θέση του αντιπεριφερειάρχη στο νομό του. Ο νομάρχης Χαλκιδικής Αστέριος Ζωγράφος σύμφωνα με πληροφορίες τόνισε εκ νέου τη σημασία της συνεννόησης για την εξασφάλιση της ενότητας του κόσμου της ΝΔ στις κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη. «Οι γεωγραφικές ενότητες δεν κερδίζονται με μονομερείς δηλώσεις. Χρειάζεται συλλογικότητα, για να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα», σχολιάζει όταν ερωτάται σχετικά, και υποστηρίζει ότι «υπάρχει αρκετός πολιτικός χρόνος, για να καταλήξουμε στις υποψηφιότητες σε δήμους και περιφέρειες». Δεν αποκλείει μέχρι την ανακοίνωση των χρισμάτων από τη Ρηγίλλης να έχουμε εκπλήξεις και εμφανίζεται να μην επιθυμεί να είναι στο συνδυασμό του Π. Ψωμιάδη. Στρέφει μάλιστα το ενδιαφέρον του στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο ίδιο πεδίο σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί και ο νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήδη σχηματίζει συνδυασμό, για να θέσει υποψηφιότητα στο δήμο Κιλκίς. Αντίθετα ο νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου δηλώνει ότι εγκαταλείπει το χώρο της αυτοδιοίκησης, όχι όμως και της πολιτικής… Χθες πάντως δεν βρισκόταν στην Πιερία αλλά στην Πολωνία για μία συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και έτσι δεν συναντήθηκε με τον Π. Ψωμιάδη. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ξεκίνησε την περιοδεία του στο νομό από την εκκλησία του Αγίου Σάββα και αμέσως μετά συναντήθηκε με το μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Αγαθόνικο. Στη συνέχεια παραβρέθηκε στη συνάντηση που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Πιερίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης, ενώ σήμερα το απόγευμα, αν και «ανεξάρτητος», θα μιλήσει στα στελέχη της Νομαρχιακής Συνέλευσης Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας.


Απο την Εφημεριδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.