Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Πινακίδες: Ξεκινάει η αποξήλωσή τους

Ξεκινάει η αποξήλωση 30 χιλ. πινακίδων


Σε 25.000 υπολογίζονται, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι παράνομες υπαίθριες πινακίδες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν καταμετρηθεί περισσότερες από 3.000 παράνομες πινακίδες στα 1.400 χιλιόμετρα του εθνικού οδικού δικτύου της περιοχής, χωρίς να υπολογίζονται στον αριθμό αυτόν τα στοιχεία που υποβάλλουν οι δήμοι για τις παράνομες πινακίδες στις περιοχές της ευθύνης τους.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε η ειδική σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ελίνα Δάλλα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, με αφορμή την έναρξη έως τις 15 Ιουνίου, εργολαβίας ύψους 150.000 ευρώ για την αποξήλωση μεγάλων παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από το οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα η κ. Δάλλα, προκειμένου να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος, τόνισε ότι στο Παρίσι υπάρχουν μόνον 250 και στο Λονδίνο 200 υπαίθριες πινακίδες και όλες νόμιμες.

Η γενική γραμματέας της Περιφέρειας επισήμανε ακόμη ότι ξεκίνησε η διαδικασία επιβολής προστίμων στις διαφημιστικές εταιρείες και στους διαφημιζόμενους σημειώνοντας ότι επιβλήθηκαν ήδη τρία πρόστιμα ύψους 18.000 ευρώ. Παράλληλα, εκκρεμεί στα δικαστήρια πρόστιμο ύψους 95.000 ευρώ. Για τους παραβάτες προβλέπεται και η διαδικασία του αυτοφώρου.

Οι κ. Δάλλα και Λιονή, τόνισαν ότι η νομοθεσία θα εφαρμοστεί αυστηρά, κατέστησαν σαφές ότι αποξηλώσεις θα γίνονται συνεχώς για να μην επανατοποθετούνται οι πινακίδες και ζήτησαν τη συνδρομή των πολιτών και των δήμων στις προσπάθειες καταμέτρησής τους.

Στο πλαίσιο αυτό, από σήμερα τίθεται σε λειτουργία και για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο διαδικτυακός τόπος www.illegalsigns.gov.gr που έχει δημιουργηθεί με εντολή του πρωθυπουργού για τη συγκέντρωση των καταγγελιών πολιτών. Αντίστοιχος σύνδεσμος τίθεται σε λειτουργία και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.rcm.gr).

ΠΗΓΗ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.