Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Εκτός κυβέρνησης η Γκερέκου

Δεκτή έκανε την παραίτηση της υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελας Γκερέκου ο Πρωθυπουργός. Είναι η δεύτερη παραίτηση στην Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου στο επτάμηνο μετά από εκείνη του υφυπουργού Εσωτερικών Ντίνου Ρόβλια. Το πρόβλημα με τη Αντζελα Γκερέκου ανέκυψε αιφνιδίως στη Κυβέρνηση έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για υπόθεση οφειλής στην Εφορία του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου, ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.
H πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου σε δήλωση της αναφέρει ότι η υπόθεση φορολογικών ζητηματων του συζύγου της εκκρεμεί δικαστικά απο χρόνια πολύ πριν την προσωπική τους γνωριμία. Σημειώνει ότι στην μέχρι τώρα πορεία της στην πολιτική ποτέ δεν διεκδίκησησε την κατοχή του αλάθητου.
Δεν θα επιτερέψω σε κανέναν και για οποιοδήποτε λόγο να μου καταλογίσει ατομική ιδιοτέλεια με σκοπό το προσωπικό όφελος αναφέρει η κυρία Γκερέκου Δεν θα μπορούσα να επιτρέψω η υπόθεση αυτή να αποτελέσει τη βάση μιας γενικευμένης κατηγορίας κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Γι΄αυτό το λόγο υπέβαλα άμεσα την παραίτηση μου. Θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το έργο της κυβέρνησης επισημαίνει η κυρία Γκερέκου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι η Ατζελα Γκερέκου υπέβαλε την παραίτηση της για λόγους ευαισθησίας και ευθιξίας και προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή αφορμή να πληγεί η κυβέρνηση παρά το ότι, όπως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, ουδεμία εμ[πλοκή έχει στις φορολογικές εκκρεμότητες του συζύγου της.
Στο μεταξύ ο κ Τόλης Βοσκόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Η δήθεν φορολογική μου ασυλία έχει εμένα ως εμφανή στόχο αλλά ουσιαστικά πλήττει άλλον".
Ο Τόλης Βοσκόπουλος στην ανακοίνωσή του αναφέρει επίσης ότι ουδέποτε εισέπραξε ποτέ ούτε καρπώθηκε τα εισοδήματα στα οποία αντιστοιχεί ο φόρος που του χρεώθηκε επισημαίνοντας ότι δεν ζήτησε ποτέ διαγραφή του χρέους η των προσαυξήσεων.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο οικονομικών για τις φορολογικές οφειλές του κ. Βοσκόπουλου - που ανέρχονται σε 5,5 εκατ. ευρώ - τονίζει μεταξύ άλλων, ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί δεν υπήρξαν επαρκή, ότι διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και ότι θα υπάρξουν άμεσες ενέργειες για αναγκαστική είσπραξη των απαιτήσεων μέσω πλειστηριασμών.
Για μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα που χρήζει των κατάλληλων απαντήσεων τόσο από την ίδια την κα Γκερέκου όσο και από τον πρωθυπουργό κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

ΠΗΓΗ: http://www.athina984.gr/node/99412

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.