Σάββατο 22 Μαΐου 2010

“ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ” ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

“ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ” ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ


Ο Δήμος Καλλιθέας αντιμετωπίζει με θετικό πνεύμα, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με το πρόγραμμα συνενώσεων Δήμων «Καλλικράτης». Βεβαίως, επισημαίνουμε ότι για να μπορέσει το εν λόγω πρόγραμμα να ανταποκριθεί στους υψηλούς στόχους που έχει θέσει, πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα ζητήματα αρμοδιοτήτων, οικονομικών πόρων (εντάσσω εδώ και την απόδοση όλων των παρακρατηθέντων πόρων της ΤΑ). Και, βέβαια, οι όποιες συνενώσεις οφείλουν να είναι λειτουργικές και να στηρίζονται σε δεδομένα, αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια. Θέλω να παρατηρήσω, δε, θα ήταν πολύ καλύτερα για το νέο θεσμό, αν οι όποιοι σχεδιασμοί είχαν γνωστοποιηθεί εγκαίρως στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να αποτελέσουν αντικείμενο ευρύτερης συναίνεσης

Ο Δήμος Καλλιθέας προσέρχεται στις όποιες συνενώσεις πραγματοποιηθούν έχοντας ως «προίκα» το έργο που έχει συντελεστεί στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια. Με οικονομική αυτάρκεια και μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές που δίνει στην περιοχή η παρουσία του Βιοτεχνικού Πάρκου Νεοχωρούδας και γενικότερα η δράση δεκάδων επιχειρήσεων εντός των ορίων του σημερινού Δήμου. Με υλοποιούμενες ή δρομολογημένες μεγάλες παρεμβάσεις όπως η εκπόνηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και η «επί θύραις» κατασκευή αποχετευτικού δικτύου. Με ένα πλήρες «μάστερ πλαν» να βρίσκεται σε ανάπτυξη για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή. Με δεκάδες μεγαλύτερα και μικρότερα έργα καθημερινότητας που έχουν αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, με προμετωπίδα τις διαρκείς προσπάθειες στον τομέα της σχολικής στέγης. Με μεγάλες παρεμβάσεις στον τομέα του Πολιτισμού, όπως η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Αναβίωσης Εθίμων, Δρώμενων και Παραδοσιακών Παιχνιδιών των χωρών των Βαλκανίων και εξαιρετικές υποδομές στο χώρο του αθλητισμού, όπου πρόσφατα δημιουργήθηκε ειδικός Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός, με «έδρα» το νέο στολίδι της περιοχής μας, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλλιθέας. Με υγιή οικονομικά και δημοτικές υπηρεσίες που απολαμβάνουν πιστοποίηση ποιότητας.

Ο Δήμος Καλλιθέας είναι ένας Δήμος νοικοκυρεμένος, ανοιχτός στις νέες προκλήσεις και έτοιμος να συμβάλει με θετικό πνεύμα, με όποιες περιοχές κι αν συνενωθεί, στην οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο με τους νέους συνδημότες του, για το κοινό μας μέλλον.
Πηγή:kapodistriaspress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.