Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΕΛΕΣΙΔΗ: «Καλλικράτης»; Όχι βέβαια, «Καλιγούλας»...

«Καλλικράτης»; Όχι βέβαια, «Καλιγούλας».

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΕΛΕΣΙΔΗ: «Καλλικράτης»; Όχι βέβαια, «Καλιγούλας».




Στάθης Κελεσίδης,Μέλος 7μελούς Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοτικής Κίνησης Ωραιοκάστρου "ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ".












Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους η αντιλαική επίθεση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ταιριάζει να πάρει το όνομα του διαβόητου Ρωμαίου αυτοκράτορα «Καλιγούλα» που παραπέμπει στα όργια μιας παρακμιακής εξουσίας. Αυτό άλλωστε που χαρακτηρίζει τις ιστορικές μέρες που ζούμε είναι η απόπειρα βιασμού του ελληνικού λαού από τις «αγορές», την Ευρωπαική Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την ντόπια οικονομικοπολιτική ελίτ που οδήγησαν την χώρα μας στη χρεωκοπία. Τα λίγα στοιχεία δημοκρατικότητας που διέθετε το πολιτικό μας σύστημα (σε τοπικό και εθνικό επίπεδο) κονιορτοποιούνται για να επικρατήσει ο φόβος και η υποταγή. Σήμερα δημοκρατία μπορεί να υπάρξει μόνο με την αντίσταση στην λαίλαπα που εξαπολύεται ενάντια στο βιοτικό επίπεδο και στα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, κομμάτι της οποίας είναι και ο «Καλιγούλας». Άλλωστε οι πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν την πατρίδα μας στα σημερινά χάλια δεν μπορούν να δώσουν λύση αφού αποτελούν μέρος του προβλήματος. Λύση θα δοθεί μόνο με τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του λαού στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, για να μην επιβεβαιωθεί το σύνθημα που λέει : «Όταν η εξουσία οργιάζει η κοινωνία απλώς παίρνει μάτι».

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι αν το Ωραιόκαστρο θα ενωθεί με την Καλλιθέα και τη Μυγδονία (αυτό δεν είναι αρνητικό), αλλά η σοβαρή μείωση των πόρων και τα χαράτσια, οι χιλιάδες απολύσεις και η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων, η παρεμπόδιση του ελέγχου της εξουσίας από τους πολίτες.


ΠΗΓΗ:  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.