Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ:Εορτασμός της Πρωτομαγιάς στη νέα «όαση δροσιάς»

Ωραιόκαστρο, 28 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ)

ΘΕΜΑ: Εορτασμός της Πρωτομαγιάς στη νέα «όαση δροσιάς» που διαμορφώθηκε στη θέση της παλιάς χωματερής


Στη νέα «όαση δροσιάς», που διαμορφώθηκε στη θέση της παλιάς χωματερής του Ωραιοκάστρου, πρόκειται να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά οι κάτοικοι της περιοχής.

Για το προσεχές Σάββατο ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Πολιτιστικός Οργανισμός έχουν προετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και πλούσια εδέσματα. Η εκδήλωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς θα αρχίσει στις 10.00 το πρωί και θα φιλοξενηθεί στον χώρο της λίμνης – φράγματος του Ωραιοκάστρου.

Η τεράστια έκταση των περίπου εξήντα στρεμμάτων, στην οποία μέχρι και πριν από λίγα χρόνια υπήρχε η παλιά χωματερή του Ωραιοκάστρου, με τη φροντίδα του Δήμου και της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου έχει πλέον μετατραπεί σε έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, ο οποίος ξεχωρίζει για το απαράμιλλο κάλλος του, αλλά και για τις τεράστιες δυνατότητες αναψυχής και ξεκούρασης που προσφέρει στους επισκέπτες του.

«Αποδεικνύοντας στην πράξη ότι έχουμε θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τα ζητήματα που αφορούν στον ευαίσθητο τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας, εκπονήσαμε και υλοποιήσαμε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ανάπλαση της παλιάς χωματερής και την απόδοση του χώρου αυτού στους πολίτες ως ένα πρότυπο πάρκο αναψυχής», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νικόλαος Μπάτος.

Στην έκταση αυτή έγιναν εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις με την τοποθέτηση 3.000 και πλέον δέντρων διαφόρων ειδών, εγκαταστάθηκε φωτισμός και τοποθετήθηκαν καθιστικά για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Στην ευρύτερη περιοχή δημιουργήθηκαν παιδική χαρά, αλλά και τεχνητή λίμνη, το νερό της οποίας χρησιμοποιείται για το πότισμα των δέντρων που έχουν φυτευτεί, ώστε συγχρόνως να επιτυγχάνεται και η ποθητή εξοικονόμηση υδατικών πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.