Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Σχόλιο του Δημήτρη Καρασαββίδη για τον Καλλικράτη

Σχόλιο του Δημήτρη Καρασαββίδη για τον Καλλικράτη





Δ.ΚΑΡΑΣΣΑΒΙΔΗΣ Δημοτικός Σύμβουλος Ωραιοκάστρου-Αρχηγός της παράταξης «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»

















Θετικά – Αρνητικά - κόστος

Στα θετικά του προσχεδίου που τέθηκε σε διαβούλευση είναι η τάση για αποκέντρωση, η αρχή της εγγύτητας όπου αποφεύγεται η συναλλαγή πολίτη με τη διοίκηση και η θεσμοθέτηση όπου ο κάθε πολίτης διεκδικεί τα δικαιώματά του μέσω ανεξάρτητων υπηρεσιών.

Στα αρνητικά είναι ότι δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι αρμοδιότητες που θα δοθούν στους Δήμους, ούτε έχει γίνει η κοστολόγηση τους πόσο μάλλον δεν έχουν εξασφαλισθεί οι πόροι.

Η κοστολόγηση δεν πρέπει να γίνει de facto με προεδρικό διάταγμα στα τέλη Οκτώβρη διότι ο χρόνος που θα απομείνει μέχρι την 1η Ιανουαρίου είναι πολύ λίγος και ίσως οι νέοι ΟΤΑ να βρεθούν μπροστά σε οικονομικό αδιέξοδο.

Ασυμβίβαστο

Η πρόταση για το ασυμβίβαστο των Δημάρχων είναι πέρα ως πέρα ανεδαφική. Αν ισχύσει, τότε, για Δήμαρχοι θα πηγαίνουν μόνο άνεργοι και συνταξιούχοι.

Θα δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία ανέργων από Δημάρχους που χάνουν τις εκλογές -ως επί το πλείστον σε μία ηλικία που θα είναι δύσκολο να ξαναστήσουν το επάγγελμα τους, και αντιλαμβανόμαστε τι θα μετέρχονται για να μην συμβεί αυτό. Το μέτρο για τους βουλευτές πρέπει να γίνει οδηγός και για τους Δημάρχους.

Χωροταξικό

Το χωροταξικό έπρεπε να δημοσιοποιηθεί μέχρι τον Ιανουάριο ώστε να υπήρχε χρόνος για να διορθωθούν τυχόν λάθη, οι υποψήφιοι να γνωρίσουν τα προβλήματα των υπό συνένωση δήμων και να ετοιμάσουν τα προγράμματά τους.

Διοίκηση

Τους νέους δήμους, με τις νέες αρμοδιότητες, πρέπει ο κόσμος να τους εμπιστευθεί σε ανθρώπους έντιμους, ειλικρινείς, με όραμα, που σε συνεργασία με τους συνδημότες τους θα τους βγάλουν από το αδιέξοδο που τους είχαν οδηγήσει προγενέστερες διοικήσεις και συνολικά την χώρα μας.

ΠΗΓΗ: ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.