Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Στην Καλλιθέα (Περιοχή Νεοχωρούδας,όπως ανακοίνωσε ο κιος Σπύρος Βούγιας) η έδρα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας/Διαβαλκανικού Κέντρου Μετεκπαίδευσης Πυροσβεστών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πεντάλοφος, 29/3/2010
Στην Καλλιθέα η έδρα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας/Διαβαλκανικού Κέντρου Μετεκπαίδευσης Πυροσβεστών


Από το περασμένο Σάββατο, 27 Μαρτίου, ο Δήμος Καλλιθέας αποτελεί και επισήμως την έδρα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας/ Διαβαλκανικού Κέντρου Μετεκπαίδευσης Πυροσβεστών, η δημιουργία της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης διετίας. Όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, το πρότυπο αυτό Κέντρο θα λειτουργήσει σε έκταση 499 στρεμμάτων που παραχώρησε ο Δήμος Καλλιθέας, με τις σχετικές διαδικασίες να έχουν ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια, χάρη στην πολύτιμη συμβολή του πρώην Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Δημήτρη Φαφούτη.


Το Κέντρο, που θα κατασκευαστεί με συγχρηματοδότηση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα αποτελεί τον κύριο φορέα εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των Ελλήνων αξιωματικών και πυροσβεστών, ενώ θα φιλοξενεί για μετεκπαίδευση και πυροσβέστες από χώρες των Βαλκανίων.


«Πρόκειται για μια εξέλιξη με προφανείς συνέπειες για την ανάπτυξη όχι μόνον του Δήμου Καλλιθέας, αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Θεσσαλονίκης», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Σαραμάντος. «Η Καλλιθέα και γενικότερα ο Νομός μας, με τη δημιουργία του Κέντρου, καθίστανται πλέον η «καρδιά » της λειτουργίας και δράσης του Πυροσβεστικού Σώματος στα χρόνια που έρχονται. Η τοπική κοινωνία καλωσορίζει το μεγάλο έργο και ευχαριστεί θερμά τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη για την ταχύτητα με την οποία προχώρησε την υλοποίησή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.