Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Αποχωρούν οι αγρότες από τα μπλόκα

          Ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι στο εθνικό δίκτυο της χώρας μετά τη χθεσινή απόφαση του Πανελληνίου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτικών Συλλόγων να σταματήσει τις κινητοποιήσεις. Αμετακίνητοι, ωστόσο, παραμένουν οι αγρότες στα μπλόκα Προμαχώνα και Νίκαιας που δεν συμμετείχαν στη σύσκεψη της Βέροιας καθώς και στα Πράσινα Φανάρια και στα διόδια Μαλγάρων Θεσσαλονίκης.
          Ειδικότερα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, άρχισαν να αποχωρούν σταδιακά τα τρακτέρ από τα μπλόκα του Στρυμωνικού, των Κερδυλλίων, της Αμφίπολης Σερρών και του Βογατσικού Καστοριάς.
Υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων τάχθηκαν οι αγρότες από τα μπλόκα Κερδυλλίων, Χρυσούπολης, Εξοχής, Χαλκηδόνας, Ευζώνων, Δοϊράνης, Βογατσικού, Πρεσπών, Αλαμάνας, Παλιού Λεβέντη, Ριτσώνας και στο 90 χλμ στο δρόμο των Θηβών.
           Αντιθέτως, ανυποχώρητοι παραμένουν οι αγρότες στα μπλόκα Προμαχώνα, Νίκαιας και άλλων περιοχών, που δεν συμμετείχαν στη σύσκεψη της Βέροιας και συνεχίζουν τον αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου και πάλι οι νταλίκες σχηματίζουν ουρές.
Συγκεντρωμένα παραμένουν τα τρακτέρ στα Πράσινα Φανάρια και στα διόδια Μαλγάρων Θεσσαλονίκης.
            Σημειώνεται πως το πρώτο ρήγμα στο αγροτικό μέτωπο σημειώθηκε, χθες, με την αποχώρηση των αγροτών από το μπλόκο Στρυμωνικού, στο δρόμο Σερρών-Θεσσαλονίκης.

Πηγή: http://www.kerdos.gr/Default.aspx?id=1182845&nt=103

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.