Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Δηλώσεις Καρασαββίδη Δ. Δημοτικού Συμβούλου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Στον απόηχο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης εβδομάδος, ο επικεφαλής της «Νέας Πορείας» Δημήτρης Καρασαββίδης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:



Για την έρευνα - δημοσκόπηση

Με αρκετά μεγάλο κόστος που αγγίζει τα 11.900 ευρώ πραγματοποιήθηκε έρευνα-δημοσκόπηση στην πόλη μας (πόρτα-πόρτα). Ο επίσημος λόγος της έρευνας είναι να προσδιοριστούν στοιχεία που θα βοηθήσουν την επόμενη διοίκηση που θα εκλεγεί από τις εκλογές του Νοεμβρίου, έτσι ώστε να καταρτίσει το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2011 – 2014. Η ένστασή μας αφορά στο γεγονός ότι, μέσα από το ερωτηματολόγιο που απευθύνεται στους πολίτες (και το οποίο έχει στηθεί από την εταιρία στην οποία προΐσταται ο ειδικός σύμβουλος με τον οποίο συνεργάζεται ο δήμαρχος εδώ και πολλά χρόνια κ. Μαγούλιος), έχουν συμπεριληφθεί ερωτήματα του τύπου: «πόσο ευχαριστημένοι είστε από τη διοίκηση», «πόσο αποτελεσματική είναι κατά τη γνώμη σας η διοίκηση και ηαντιπολίτευση;» και άλλα παρόμοια, τα οποία περισσότερο παραπέμπουν σε προεκλογική δημοσκόπηση παρά στη συγκέντρωση στοιχείων για την κατάρτιση του επιχειρησιακού προγράμματος του δήμου μας. Είναι φανερό ότι ο απώτερος σκοπός είναι να αντλήσει ο δήμαρχος στοιχεία όσον αφορά τη δημοτικότητά του ώστε να βγάλει τα προεκλογικά του συμπεράσματα. Και ακόμη, κατά τη γνώμη μας τα χρήματα είναι πάρα πολλά, όχι μόνον για τον σχετικά μικρό αριθμό των ερωτηθέντων, αλλά και λόγω των εξαιρετικά δύσκολων καιρών που διανύουμε. Ζούμε σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης και όλοι πρέπει να σεβόμαστε το χρήμα των πολιτών που διαχειριζόμαστε.



Για τον Καλλικράτη

Γιατί δεν συνταχθήκαμε με την άποψη της πλειοψηφίας και ψηφίσαμε «παρών»; Διότι όταν με την παραλαβή της ημερήσιας διάταξης ζήτησα προσωπικά από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητήσουμε οι επικεφαλείς όλων των παρατάξεων για το τόσο σοβαρό αυτό θέμα που αφορά το μέλλον της πόλης μας ώστε να βρεθεί μια πρόταση συμφέρουσα για το Ωραιόκαστρο, η διοίκηση, απέφυγε τη συνάντηση. Ο λόγος είναι ότι η ίδια μεθοδεύει συνενώσεις με όμορους δήμους από τις οποίες προσδοκά να εισπράξει εκλογικά αποτελέσματα που την εξυπηρετούν. Είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με στελέχη όμορων δημοτικών διαμερισμάτων, μοιράζοντας προκαταβολικά οφίκια για να δημιουργήσει ευνοϊκό γι’ αυτόν κλίμα για τις επερχόμενες εκλογές. Και είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς: τελικά, ποιες ώρες της ημέρας δουλεύει για τα ουσιαστικά και επείγοντα προβλήματα του δήμου μας; Σε άλλους δήμους έχουν συγκληθεί μέχρι και λαϊκές συνελεύσεις και οι διοικήσεις έχουν αφουγκραστεί τους πολίτες προτού παρθούν οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες. Τίποτα από αυτά δεν έγιναν στην πόλη μας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΧΡΟΝΟΣ" ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: http://xronews.gr/index.php?dispatch=pages.view&page_id=439

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.