Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε δύο μαθήτριες του «20» και αριστείο σε ογδόντα οκτώ συνολικά μαθητές από το Δήμο Καλλιθέας

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ)

 Πεντάλοφος,  3-2- 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε δύο μαθήτριες του «20»
και αριστείο σε ογδόντα οκτώ  συνολικά μαθητές από το Δήμο Καλλιθέας

           Ογδόντα οκτώ  μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Καλλιθέας που αρίστευσαν στη διάρκεια του σχολικού  έτους 2008- 2009 ή εισήχθησαν με επιτυχία στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας βράβευσε ο Δήμος Καλλιθέας, ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών. Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί σε ετήσια βάση από το 2005 και η Δημοτική Αρχή προσφέρει σε κάθε μαθητή που έχει «βγάλει» γενικό βαθμό 20 έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
         Φέτος ο Δήμος δώρισε από ένα κομπιούτερ στις μαθήτριες Αικατερίνη -Γεωργία Τούσκα  και Φιλοθέη Μπουφίδου, που πέτυχαν το απόλυτο στην επίδοσή τους.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που διεξήχθη στο νέο, υπερσύγχρονο Πνευματικό Κέντρο Μεσαίου, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Σαραμάντος απένειμε επίσης σε όλους τους μαθητές έπαινο, πλακέτα και ένα συμβολικό χρηματικό ποσό. «Κάθε χρόνο, ο αριθμός των μαθητών που αριστεύουν στην Καλλιθέα αυξάνεται με αξιοσημείωτη πρόοδο. Το 1/3 περίπου των παιδιών κατάφεραν φέτος να αναδειχθούν αριστούχοι. Είναι κι αυτή άλλη μια απόδειξη της πολύ σημαντικής δουλειάς που γίνεται στα σχολεία του τόπου μας», τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Καλλιθέας, που συνεχάρη τους δασκάλους και καθηγητές, τους μαθητές για την επιτυχία τους, αλλά και τους γονείς τους για τη στήριξη που παρείχαν στα παιδιά τους. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι και με το  νέο καθεστώς που θα δημιουργήσει στην περιοχή το πρόγραμμα συνενώσεων «Καλλικράτης» η γιορτή της βράβευσης των αριστούχων μαθητών θα συνεχιστεί σε ετήσια βάση.
                                «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος»
Στη διάρκεια της τελετής  προβλήθηκε η μονόλεπτη ταινία των Στέλιου Αλεξανδράκη και Μενέλαου Παμπουκίδη, φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, με τίτλο «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος». Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνή διαγωνισμό για το περιβάλλον «Ένα λεπτό για να σώσεις τον κόσμο», που διοργανώθηκε στο Λονδίνο το Νοέμβριο του 2009. Το φιλμ ξεχώρισε ανάμεσα σε 210 ταινίες από χώρες και περιοχές όλου του κόσμου που έχουν πληγεί από περιβαλλοντικές καταστροφές και προβλήθηκε στη Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή της Κοπεγχάγης. Παράλληλα, οι μαθητές του Γυμνασίου παρουσίασαν τα δρώμενα του σχολείου τους κατά την περσινή χρονιά,  με παράλληλη προβολή διαφανειών.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων,o πατέρας Κοντάκης Εμμανουήλ ιερέας του Ι.Ν.Πενταλόφου και εκπρόσωπος του  Μητροπολίτη Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ο πατέρας Φωτιάδης Κυριάκος ιερέας του Ι.Ν.Ν.Φιλαδέλφειας και εκπρόσωπος της Μητρόπολης Κιλκίς, η ευρωβουλευτής Χρυσούλα Σαατσόγλου- Παλιαδέλη, ο βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης, ο πρώην υφυπουργός Αδάμ Ρεγκούζας,  δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι κ.α.
  









    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.