Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Νέα διλήμματα για τους αιρετούς με τον Καποδίστρια ΙΙ

ΑΠΟ ΤΟΝ Φλεβάρη και δώθε, δεν θα μιλάμε πλέον για Καποδίστρια Ι, αλλά θα βλέπουμε να υλοποιείται ο Καποδίστριας ΙΙ με δήμους Μαμούθ, αφού από ότι φαίνεται η ΚΕΔΚΕ μάλλον συμφώνησε να πάμε σε εκλογές τον Οκτώβρη με τον Καποδίστρια ΙΙ.


Άρθρο του Άκη Ντάνου


ΑΠΟ ΤΟΝ Φλεβάρη και δώθε, δεν θα μιλάμε πλέον για Καποδίστρια Ι, αλλά θα βλέπουμε να υλοποιείται ο Καποδίστριας ΙΙ με δήμους Μαμούθ, αφού από ότι φαίνεται η ΚΕΔΚΕ μάλλον συμφώνησε να πάμε σε εκλογές τον Οκτώβρη με τον Καποδίστρια ΙΙ.

Ο ρόλος πλέον του Δημάρχου αναβαθμίζεται σε πολλούς επαρχιακούς δήμους αφού οι εξουσίες του διευρύνονται, τουλάχιστον πληθυσμιακά.

ΗΔΗ τα δύο μεγάλα κόμματα βολιδοσκοπούν υποψηφιότητες και αναθεωρούν προτιμήσεις, αφού οι νέοι δήμαρχοι δεν αρκεί να είναι κομματικά αποδεκτοί, αλλά θα πρέπει να γίνουν αποδεκτοί και από τους συνενούμενους δήμους. Αυτό σημαίνει πως κάποιοι ή θα πρέπει να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στο μέλλον ή να αποσυρθούν από την υποψηφιότητα.
ΕΙΝΑΙ δύσκολο για τον καθ` ένα προηγούμενο δήμαρχο, ο δήμος του οποίου με την εφαρμογή του Καποδίστρια παύει να υφίσταται, να αποδεχτεί να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο ως απλός σύμβουλος κάποιου άλλου επικεφαλής.

Από δήμαρχος κλητήρας δεν πάει και αυτό είναι που θα πρέπει να απασχολήσει όλους όσους πολιτεύονται, αφού θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου μετατρέποντας τους πρώην σε «πριονιστές» τις όποιας συναινετικής προσπάθειας δημιουργίας ψηφοδελτίου.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από τα δύο μεγάλα κόμματα είναι το πρόβλημα των μικρότερων κομμάτων, τα οποία αν θελήσουν να επιβιώσουν των συνενώσεων θα πρέπει να καταφύγουν σε συνεργασίες, είτε με τα δύο μεγάλα είτε με άλλα μικρότερα ή με διαφωνούντες δυσαρεστημένους των δύο μεγάλων κομμάτων.

Οι συνεργασίες οι οποίες όμως μπορούν να στηθούν προς το παρόν είναι συνεργασίες δημιουργίας απλά ενός απλού πολιτικού σωσιβίου, με ότι καταστροφικό για την ιδεολογία και την πολιτική πρακτική.

ΜΕΣΑ σε αυτόν τον κυκεώνα των αλλαγών, η πολιτική χάνει για μια ακόμα φορά την σημασία της μπρος στο διοικητικό μοντέλο, Η συμμετοχή του πολίτη σε κοινότητες και στην λήψη αποφάσεων από αυτές χάνεται μέσα στην ανωνυμία και την μην ταύτιση όλων με τα εκάστοτε ιδιαίτερα προβλήματα των συνενούμενων δήμων.

Των «ελλήνων οι κοινότητες» δεν θα φτιάχνουν πλέον άλλους γαλαξίες, που λέει και το τραγούδι, αλλά θα αρκούνται σε μια γεωγραφική διοίκηση από εκπροσώπους που θα μας αντιπροσωπεύουν όπως και οι βουλευτές.

Ο Καποδίστριας ΙΙ ενισχύει με την σημερινή μορφή του ακόμα ποιο έντονα το μοντέλο εκπροσώπησης και αποποίησης της πολιτικής συμμετοχής. Αμέτοχοι σε συμμέτοχος της απολιτικοποίησης δήμους.


ΠΗΓΗ:  http://anagnostispe.blogspot.com/2009/12/blog-post_1556

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ:kallithiotis ΘΕΣΕΙΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Στίς 19/12/2009 ο χορός του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1982


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου Θεσσαλονίκης του Δήμου Καλλιθέας σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τον ετήσιο χορό του,το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 9 μμ στο κοσμικό κέντρο ,<<ΑΣΤΕΡΑΣ>> (παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Κιλκίς στο Δ.Δ.Μεσαίου).
Πληροφορίες:Γκόντης Γεώργιος  6978-896.407
Πέννου Όλγα 6973-954.772
Και από όλα τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου


Τιμή Πρόσκλησης 20 ευρώ
Ορχήστρα:"ΧΡΥΣΟΔΑΚΤΥΛΟΙ"



Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Oριστικοποιήθηκαν οι ρυθμίσεις για το έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.

 Πριν από τα Χριστούγεννα η πρώτη δόση, ενώ η δεύτερη ισόποση θα καταβληθεί πριν από το Πάσχα. Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει αυτομάτως μέσω της καταβολής σύνταξης για τους συνταξιούχους, μέσω του ΟΑΕΔ και των νομαρχιών για τους άνεργους και όσους λαμβάνουν επιδόματα και από τις εφορίες οι οικογένειες.

Περιλαμβάνουν ενίσχυση:
- 700 ευρώ για όσους έχουν ένα παιδί και συνολικό οικογενειακό εισόδημα 15000 ευρώ.
-800 ευρώ για όσους έχουν δύο παιδιά και εισόδημα 16.500.
-1000 ευρώ για τρία παιδιά και εισόδημα 22.000
-1100 για τέσσερα παιδιά και εισόδημα 23.500
-1200 για πέντε παιδιά και εισόδημα 25000 και 1300 για όσους έχουν από έξι παιδιά και πάνω και εισόδημα έως 26500.
Ενίσχυση 300 ευρώ δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και όλοι οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ.
-400 ευρώ οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν λαμβάνουν ΕΚΑΣ τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένοι, τα απροστάτευτα παιδιά, οι ανασφάλιστοι και οι αλλοδαποί ανασφάλιστοι που λαμβάνουν τη δωρεάν ιατρική περίθαλψη.
-400 ευρώ όλες οι κατηγορίες ανέργων του ΟΑΕΔ.

Όλες οι αποφάσεις στο διαδίκτυο

Τα νομοσχέδια για τη διαφάνεια και την πράσινη ανάπτυξη βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής, ανοικτής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού.

Ολα στο διαδίκτυο

Λαμβάνοντας το λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι στο διαδίκτυο θα αναρτώνται οι αποφάσεις, υπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, φορέων Α' και Β' βαθμού Αυτοδιοίκησης, διοικήσεων ΝΠΔΔ, καθώς και φορέων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.


«Επιδιώκουμε τη δημοσιότητα προκηρύξεων επιλογής προσωπικού και ειδικά διευθυντικών στελεχών», πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης και συμπλήρωσε πως ο πολίτης θα έχει διαδικτυακή πρόσβαση επίσης σε πράξεις που αναφέρονται σε αναπτυξιακούς νόμους καθώς και στο δημόσιο έλεγχο της διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας.

Ανέφερε ακόμη ότι προβλέπεται η λειτουργία υπηρεσίας διαφάνειας ανά υπουργείο, ενώ κάλεσε τα κόμματα να «αναλάβουν τις ευθύνες τους γιατί η δημόσια εξουσία πρέπει να ασκείται στο φως».

Διευκρίνισε τέλος ότι με το νομοσχέδιο δεν υποκαθίσταται η δημοσίευση στο ΦΕΚ ή αλλού όπου προβλέπεται από τη νομοθεσία, αλλά συμπληρώνεται. Πρόσθεσε όμως ότι όσες αποφάσεις δεν είναι υποχρεωτικό να δημοσιεύονται στο ΦΕΚ, δεν θα μπορούν να εκτελούνται αν δεν αναρτηθούν στο Διαδίκτυο.

H νομοθετική πρωτοβουλία για την διαφάνεια στο Δημόσιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση.

Ανακοίνωση τελικού αποτελέσματος εκλογικών τμημάτων των εκλογών της 29ης Νοεμβρίου 2009 (01/12/09

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Σιούφας, μετά από ενημέρωσή του από τον Γενικό Διευθυντή του Κόμματος κ. Μ. Δασκαλάκη και όπως προκύπτει από τα εισαχθέντα αποτελέσματα των εκλογών της 29ης Νοεμβρίου 2009, ανακοίνωσε ότι το τελικό αποτέλεσμα των εκλογικών τμημάτων είναι το ακόλουθο:
ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ
782.136
Έλαβον επί των εγκύρων ψηφοδελτίων:
 ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

386.400
50,06%




ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
306.625
39,72%






ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

78.870
10,22%






Σημειώνεται ότι:
Πρώτον, ένα εκλογικό τμήμα δεν λειτούργησε.
Δεύτερον, συγχωνεύθηκαν στην έκδοση των αποτελεσμάτων δεκαπέντε (15) εκλογικά τμήματα.
Σε δύο εκλογικά τμήματα αναμένεται ο έλεγχος των καταστάσεων.
Πηγη:http://www.nd.gr/

Παράταση για συμβάσεις έργου


Το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο κατέθεσε η κυβέρνηση χθες το βράδυ στη Βουλή.

Το τελικό σχέδιο εμπεριέχει τροποποιήσεις σχετικά με την αρχική πρόταση της κυβέρνησης, οι οποίες προήλθαν από τη διαβούλευση που προηγήθηκε με τους φορείς και τους πολίτες.

Η ρύθμιση που ανακοίνωσε ο Γ. Ραγκούσης για την ανανέωση των συμβάσεων έργου αφορά κυρίως το ΚΕΠ και τους ΟΤΑ

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, κ. Γ. Ραγκούση, η κυβέρνηση ενσωμάτωσε στο τελικό σχέδιο νόμου τις παρακάτω αλλαγές:



Την αυτόματη ανανέωση των συμβάσεων έργου που έληξαν τον Νοέμβριο ή λήγουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2010 μέχρι και τις 30/4/2010 σε υπηρεσίες όπου οι συμβασιούχοι έργου ξεπερνούν το 50% του προσωπικού. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά κυρίως τα ΚΕΠ, αλλά και τον τομέα της καθαριότητας αρκετών ΟΤΑ. Μέχρι το τέλος Απριλίου οι φορείς θα είναι υποχρεωμένοι να προκηρύξουν θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ α και β βαθμού να συνάψουν συμβάσεις έργου, με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, μέχρι το τέλος του 2011, ακόμα και για θέσεις εργασίας που προβλέπεται η κάλυψή τους από μόνιμο προσωπικό.

Προβλέπεται για πρώτη φορά μοριοδότηση των μονογονεϊκών οικογενειών με 50 μονάδες για κάθε τέκνο όταν υποψήφιος είναι ο γονέας και 50 μονάδες για κάθε μέλος της οικογένειας όταν υποψήφιος είναι τέκνο μονογονεϊκής.

Επαναφέρεται η συνάφεια διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης. Πιο συγκεκριμένα, το συναφές διδακτορικό με την περιγραφή της θέσης εργασίας θα μοριοδοτείται με 400 μόρια, ενώ το μη συναφές με 200 μόρια. Αντίστοιχα το μεταπτυχιακό που έχει συνάφεια με τη θέση εργασίας θα λαμβάνει 200 μόρια, ενώ το μη συναφές 100. Θα μοριοδοτείται και ο δεύτερος τίτλος σπουδών με το 30% των μορίων του πρώτου.

Η εμπειρία θα υπολογίζεται με 7 μονάδες ανά μήνα μέχρι 60 μήνες, αντί της αρχικής κλίμακας που είχε προτείνει η κυβέρνηση. Ετσι το σύνολο της εμπειρίας θα μπορεί να λαμβάνει το ανώτερο 420 μόρια από 408 που είχε εισηγηθεί αρχικά η κυβέρνηση.

Το τεστ δεξιοτήτων θα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 3 αντί για 4 όπως είχε αρχικά εισηγηθεί η κυβέρνηση.

Εξαιρούνται του νέου πλαισίου που θα ισχύσει για τις συμβάσεις έργου γιατροί οδοντίατροι, ελεγκτές γιατροί και θεράποντες γιατροί των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και γιατροί και νοσηλευτές δημοτικών ιατρείων, ΚΑΠΗ και κοινωνικών υποδομών των OTA.

Ενστάσεις για την επιλογή του προσωπικού στην Πυροσβεστική, στους ειδικούς φρουρούς καθώς και στη Δημοτική Αστυνομία θα υποβάλλονται πλέον στο ΑΣΕΠ.

Προβλέπεται αμετάθετο για μία πενταετία στους επιτυχόντες νοσηλευτές.

Προβλέπεται η διατήρηση της συνέντευξης μόνο για θέσεις εργασίας που αφορούν ασφάλεια της ζωής των πολιτών, μόνο ύστερα από αίτημα των αντίστοιχων φορέων στο ΑΣΕΠ. Η συνέντευξη θα πραγματοποιείται στους επιτυχόντες από επιτροπή του ΑΣΕΠ που θα κρίνει την καταλληλότητά τους.

Τέλος, συστήνεται η πρώτη επιτροπή κατάρτισης κώδικα προσλήψεων προσωπικού στο ΥΠΕΣ για τη διαμόρφωση του νέου νόμου για το ΑΣΕΠ.



ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=8702859#