Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Παράταση για συμβάσεις έργου


Το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο κατέθεσε η κυβέρνηση χθες το βράδυ στη Βουλή.

Το τελικό σχέδιο εμπεριέχει τροποποιήσεις σχετικά με την αρχική πρόταση της κυβέρνησης, οι οποίες προήλθαν από τη διαβούλευση που προηγήθηκε με τους φορείς και τους πολίτες.

Η ρύθμιση που ανακοίνωσε ο Γ. Ραγκούσης για την ανανέωση των συμβάσεων έργου αφορά κυρίως το ΚΕΠ και τους ΟΤΑ

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, κ. Γ. Ραγκούση, η κυβέρνηση ενσωμάτωσε στο τελικό σχέδιο νόμου τις παρακάτω αλλαγές:



Την αυτόματη ανανέωση των συμβάσεων έργου που έληξαν τον Νοέμβριο ή λήγουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2010 μέχρι και τις 30/4/2010 σε υπηρεσίες όπου οι συμβασιούχοι έργου ξεπερνούν το 50% του προσωπικού. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά κυρίως τα ΚΕΠ, αλλά και τον τομέα της καθαριότητας αρκετών ΟΤΑ. Μέχρι το τέλος Απριλίου οι φορείς θα είναι υποχρεωμένοι να προκηρύξουν θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ α και β βαθμού να συνάψουν συμβάσεις έργου, με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, μέχρι το τέλος του 2011, ακόμα και για θέσεις εργασίας που προβλέπεται η κάλυψή τους από μόνιμο προσωπικό.

Προβλέπεται για πρώτη φορά μοριοδότηση των μονογονεϊκών οικογενειών με 50 μονάδες για κάθε τέκνο όταν υποψήφιος είναι ο γονέας και 50 μονάδες για κάθε μέλος της οικογένειας όταν υποψήφιος είναι τέκνο μονογονεϊκής.

Επαναφέρεται η συνάφεια διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης. Πιο συγκεκριμένα, το συναφές διδακτορικό με την περιγραφή της θέσης εργασίας θα μοριοδοτείται με 400 μόρια, ενώ το μη συναφές με 200 μόρια. Αντίστοιχα το μεταπτυχιακό που έχει συνάφεια με τη θέση εργασίας θα λαμβάνει 200 μόρια, ενώ το μη συναφές 100. Θα μοριοδοτείται και ο δεύτερος τίτλος σπουδών με το 30% των μορίων του πρώτου.

Η εμπειρία θα υπολογίζεται με 7 μονάδες ανά μήνα μέχρι 60 μήνες, αντί της αρχικής κλίμακας που είχε προτείνει η κυβέρνηση. Ετσι το σύνολο της εμπειρίας θα μπορεί να λαμβάνει το ανώτερο 420 μόρια από 408 που είχε εισηγηθεί αρχικά η κυβέρνηση.

Το τεστ δεξιοτήτων θα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 3 αντί για 4 όπως είχε αρχικά εισηγηθεί η κυβέρνηση.

Εξαιρούνται του νέου πλαισίου που θα ισχύσει για τις συμβάσεις έργου γιατροί οδοντίατροι, ελεγκτές γιατροί και θεράποντες γιατροί των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και γιατροί και νοσηλευτές δημοτικών ιατρείων, ΚΑΠΗ και κοινωνικών υποδομών των OTA.

Ενστάσεις για την επιλογή του προσωπικού στην Πυροσβεστική, στους ειδικούς φρουρούς καθώς και στη Δημοτική Αστυνομία θα υποβάλλονται πλέον στο ΑΣΕΠ.

Προβλέπεται αμετάθετο για μία πενταετία στους επιτυχόντες νοσηλευτές.

Προβλέπεται η διατήρηση της συνέντευξης μόνο για θέσεις εργασίας που αφορούν ασφάλεια της ζωής των πολιτών, μόνο ύστερα από αίτημα των αντίστοιχων φορέων στο ΑΣΕΠ. Η συνέντευξη θα πραγματοποιείται στους επιτυχόντες από επιτροπή του ΑΣΕΠ που θα κρίνει την καταλληλότητά τους.

Τέλος, συστήνεται η πρώτη επιτροπή κατάρτισης κώδικα προσλήψεων προσωπικού στο ΥΠΕΣ για τη διαμόρφωση του νέου νόμου για το ΑΣΕΠ.



ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=8702859#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.