Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Καταργούνται και στους ΟΤΑ τα stage, στοπ στις προσλήψεις 20.000 συμβασιούχων

Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τα προγράμματα «stage» στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), να περιορίσει τις συμβάσεις έργου με προοπτική την πλήρη κατάργησή τους και να ακυρώσει το κοινό πρόγραμμα ΟΑΕΔ - ΚΕΔΚΕ για την πρόσληψη 20.000 νέων συμβασιούχων στους δήμους (με τριετή σύμβαση), έκανε χθες σαφή ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης, στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ).
Ο Γ. Ραγκούσης χθες με τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλο Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή απασχολούνται στους δήμους και στις κοινότητες της χώρας περίπου 50.000 συμβασιούχοι (με διάφορες σχέσεις εργασίας), οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΕ ζήτησαν από τον κ. Ραγκούση να μην εφαρμοστεί το κοινό πρόγραμμα ΟΑΕΔ - ΚΕΔΚΕ, γιατί θα δημιουργήσει 20.000 νέους «ομήρους» συμβασιούχους.
«Ενιαία σχέση»
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο, ο υπουργός Εσωτερικών τάχθηκε υπέρ μιας ενιαίας σχέσης εργασίας στο Δημόσιο και υπέρ της κάλυψης των κενών θέσεων στους ΟΤΑ με μόνιμο προσωπικό.
Είπε μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα είναι πολύ φειδωλή στις εγκρίσεις συμβάσεων έργου, μέχρι την πλήρη κατάργησή τους.
Σύμφωνα πάντα με τον Θ. Μπαλασόπουλο, ο υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας ότι μέσα από το διάλογο για τη διοικητική μεταρρύθμιση, στην οποία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στους δήμους, θα διασφαλιστεί ουσιαστικά και το αίτημα της ομοσπονδίας για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Για το θέμα της νέας συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων θα γίνει νέα συνάντηση, έπειτα από συνεννόηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Πηγή:http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=94353#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.