Σάββατο 1 Αυγούστου 2009


Αίτημα των κατοίκων της περιοχής
Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009 07:00
«Να κλείσει το λατομείο στο Μεσαίο»
Θεσσαλονίκη,
Να κλείσει οριστικά το λατομείο του Μεσαίου στο νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και να μην ανοίξουν άλλα, διεκδικούν κάτοικοι και φορείς των οικισμών Μεσαίου - Πετρωτού - Μονολόφου - Ν. Φιλαδέλφειας, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τοπικής Οικολογικής Κίνησης, Γεώργιο Τζίκα.
Οι κάτοικοι επιπλέον ζητούν να αποχαρακτηριστεί η περιοχή από λατομική και να προχωρήσει η προβλεπόμενη από το νόμο αποκατάσταση της γης τόσο του συγκεκριμένου λατομείου όσο και άλλων που σήμερα είναι ανενεργά.
Οπως ισχυρίστηκε ο κ. Τζίκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι απαιτούμενες άδειες λειτουργίας που λήγουν το 2017 έχουν δοθεί παράνομα στο λατομείο. Παράλληλα, υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας, η οποία ζητεί να ακυρωθεί η σύμβαση μίσθωσης της γης του λατομείου, που υπέγραψε η πρώην Κοινότητα Μεσαίου.
Η απόφαση προβλέπει να προβεί ο δήμος σε όλες τις δικαστικές ενέργειες για την ακύρωση της άδειας λειτουργίας του λατομείου, ενώ με άλλη απόφαση του 2007 το δημοτικό συμβούλιο ζητεί ομόφωνα να μην εγκριθεί η περιβαλλοντική μελέτη του λατομείου.
Τα σχετικά έγγραφα έχουν ήδη κοινοποιηθεί στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.
ΠΗΓΗ:
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (Έντυπη έκδοση) Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009 07:00

1 σχόλιο:

  1. Θα περίμενε κανείς ο πρώην Πρόεδρος της κοινότητας Μεσαίου ο οποίος προφανώς και γνωρίζει πάρα πολύ καλά το θέμα των λατομείων,να είναι μπροστά στις κοινητοποιήσεις των κατοίκων του χωριού.Ομως αντ΄αυτού βλέπουμε δηλώσεις του αντιπροέδρου της οικολογικής κίνησης κ. Τζίκα.Τί να συμβαίνει άραγε? Στήριξε τις εκδηλώσεις αυτές ο Πρόεδρος της οικολογικής κίνησης? Τελούν υπο την εγκρισή του οι δηλώσεις του κ. Αντιπροέδρου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.